You are herePikkutikkojen retki Kuusituvalle

Pikkutikkojen retki Kuusituvalle


By Anonyymi - Posted on 05 Helmikuu 2012

Pikkutikat – seikkailijaryhmän talvinen kämppäretki suuntautui Vantaan Kuusituvalle Helmikuun ekana viikonloppuna. Viikonloppu oli talven kylmin ja pakkanen liikkui 25-31 miinusasteen välillä. Hrrr! Meinattiin jäätyä siellä, kun oli niin kylmää. Tytöt paleli ensimmäisen yön yläkerrassa, mutta poikien huone alakerrassa oli sikakuuma. Yläkerran toinen uuni ei vetänyt, eikä sillä voinut lämmittää. Eteisessä oli kätevää, kun lattialle kenkien mukana tullut lumi ei sulanut ollenkaan, niin se oli helppo lakaista ulos. 

Retkellä oli kivaa. Hauskinta retkellä oli saunominen ja saunasta ulkona juokseminen ja itsetehty pulkkamäki. Kivaa oli kun Anne tuli yllätysvierailulle lauantai-iltana. Oli kivaa tehdä popcorneja kattilassa, poltin sormet. Sain palovamman, kun luulin, että hella oli kylmä ja se olikin kuuma. Pinjan sämpylät oli tosi hyviä, vaikka meidän piti leipoa ne.  Tehtiin ruoaksi itsetehtyjä hampurilaisia.  Vaahtokarkit oli namia. Ihanaa oli istua takan edessä.

Tylsintä oli, kun vessa haisi. Ja tylsää oli myös kantaa vesiä saunaan. Puiden sahaaminen oli ensin tylsää, mutta sitten kivaa, kun useampi pääsi sahaamaan yhtä aikaa. Sahatessa tuli muuten lämmin, paitsi varpaille.

Osallistuttiin lauantaina pohjoismaiseen partiolaisten 4-kamp –nettikisaan, se oli hauskaa. Meillä oli kaksi mahtavaa joukkuetta. Toinen tuli kisassa kuudenneksi ja toinen yhdenneksitoista. Ensi vuonna osallistutaan uudestaan!

Lauantai-iltana muistettiin laskea lippu vasta klo 23.  Lipunlasku kuutamossa -31 asteen pakkasessa oli mageeta. Laulettiin Ilta pimenee –laulu. Hieno tunnelma.